سیستم برقی یا برق رسانی خودرو یکی از مهم ترین بخش های خودرو می باشد. سیستم برق رسانی خودرو وظیفه تامین برق برای قسمت های مختلف خودرو را دارد. همچنین این تجهیزات با ایجاد جرقه در روشن و حرکت کردن خودرو نقش به سزایی دارد. لازم به ذکر است برای حرکت صحیح خودرو می بایست چهر مرحله پشت سرهم و پیاپی طی شود. این مراحل می توانید بدین شرح باشد: مکش، تراکم، انفجار و در نهایت تخلیه می باشد. یکی از مراحل بسیار مهم در عملکرد صحیح خودرو برای حرکت، مرحله صحیح انفجار در خودرو می باشد. لذا دریافتیم سیستم برق خودرو علاوه برق تامین انرژی و برق برای قسمت های مختلف خودرو، وظیفه تولید انرژی و برق را نیز دارد.
این سیستم از قسمت های متفاوتی تشکیل شده است که یکی از مهم ترین قطعات این مجموعه کویل می باشد. لذا با توجه به توضیحات مختصری که در این قسمت دادیم، در می یابیم در این مقاله قصد داریم به سوال کویل خودرو چیست پاسخ دهیم.
آموزش برق خودرو
آموزش مکانیک خودرو
کویل خودرو چیست؟
کویل خودرو یک سیم پیچ بسیار قوی می باشد که کار تولید برق را آسان تر می کند. این قطعه کاربردی انواع متفاوتی دارد. کویل ها همچنین علاوه بر خودرو در صنعت های دیگیری نیز به کار برده می شوند. به طور اساس کار کویل خودرو بدین صورت می باشد که برق را به صورت ولتاژ پایین از باتری خودرو می گیرد و آن را به ولتاژ بالا یا ولتاژی که مورد نیاز برای جرقه زنی است را به شمع می رساند و در نهایت به سیلندر ها می رسد.
کویل چگونه ایجاد جرقه زنی می کند؟
طبق توضیحات مذکور در قسکت قبل، دریافتیم که کویل خودرو یکی از اجزای بسیار مهم و کاربردی در سیستم برق رسانی خودرو می باشد. کویل خودرو در این سیستم، موظف است که برق لازم را برای ایجاد جرقه و در نهایت احتراق بنزین، تامین و تولید نماید. خودروها برای ایجاد جرقه به نیرویی حدود 7000 تا 25000 ولت نیازمند هستند. این اختلاف عددی برای تغییرات شرایط می باشد. بدین منظور که اگر شمع ها کثیف باشند نیاز به ولتاژ بیشتری داریم اما اگر شرایط مساعد تر باشد نیازمند ولتاژ کمتری نیز می باشیم. لازم به ذکر است بگوییم اختلاف ولتاژ در باتری های معمولی بیشتر از 12 ولت نمی باشد و با توجه به توضیحات داده شده، اختلاف پناسیل تولیدی باتری خودرو نمی تواند موجب جرقه زنی شود که در این شرایط کویل وارد ماجرا شده و جرقه زنی را ممکن و آسان میکند.
ساختار و اجزای کویل چگونه است؟
کویل از چند بخش تشکیل شده است که هر یک از این بخش ها شرح ذیل می باشند:
- سیم پیچی اولیه
- سیم پیچی ثانویه
- هسته مرکزی
- پایه جرقه زنی
- عایق سیم پیچی
- بدنه اصلی
هر یک از این قسمت ها، وظیفه وظیفه خاصی دارند و می بایست نقش خود را به درستی ایفا کنند. سیم پیچی ها معمولا از جنس مس هستند، سیم پیچی اولیه و ثانویه هر دو به دور هسته می پیچند و در نهایت ولتاژ پایین به سیم پیچی اولیه و در آخر به سیم پیچی ثانویه می رسد.