پکیج ها نسبت به دیگر سیستم های گرمایشی زیباتر و فضای کمتری را اشغال میکنند، به همین دلیل اولویت اول برای انتخاب یک سیستم گرمایشی توسط اشخاص و مهندسین می باشند. پکیج ها به عنوان یک سیستم گرمایش مستقل در کنار مزایایی که دارند، معایبی نیز دارند. از جمله این معایب که یکی از مشکلات رایج در پکیج ها می باشد، افت فشار پکیج است که در پی آن گرم نشدن آب را به همراه دارد. افت فشار در پکیج ها به دلایل مختلفی رخ میدهد. علت افت فشار پکیج دیواری ممکن است، کارکرد چند ساله ی آن ها باشد. به طور معمول پکیج هایی که سه سال به بالا از کارکردشان میگذرد، هر سه هفته یکبار با مسئله ی افت فشار روبه رو هستند. برای بررسی دیگر دلایل افت فشار پکیج با ما همراه باشید.
جهت یادگیری رفع انواع مشکلات پکیج های دیواری برندهای مختلف پکیج دیواری در دوره آموزش تعمیرات پکیج شرکت نمائید. بعد از پایان دوره مدرک رسمی و بین المللی دریافت نمایئد.
علت افت فشار پکیج
اگر افت فشار در پکیج مدام رخ دهد، از حالت نرمال و طبیعی آن خارج شده و باید علت را جویا شوید. معمولا علت افت فشار پکیج دیواری یکی از عوامل زیر می باشد:
- نشتی در مدار بسته پکیج و رادیاتور
- نشتی پکیج دیواری
- وجود هوا در داخل پکیج دیواری
- باز گذاشتن شیر پر کن پکیج
- رسوب گرفتن
- سوراخ بودن مبدل حرارتی
- سوراخ بودن یا باد نداشتن منبع انبساط
- خرابی شیر پر کن
- کم بودن فشار آب شهری
سوراخ شدن مبدل حرارتی
یکی از علت های افت فشار پکیج دیواری سوراخ شدن مبدل حرارتی در پکیج های تک مبدله است. با ایجاد سوراخ در مبدل حرارتی جریان آب از رادیاتور به آب گرم وارد می گردد و افت فشار پکیج را به همراه دارد.
ایجاد سوراخ در مبدل حرارتی افزایش فشار را نیز به دنبال خواهد داشت. افزایش فشار و کاهش یا افت فشار به سرعت بسیار پایینی رخ می دهد.
وجود هوا داخل پکیج دیواری
علت افت فشار پکیج دیواری وجود هوا داخل پکیج نیز میباشد، هر ساله جهت رفع مشکلات این چنینی اقدام به سرویس پکیج می نمایند. هواگیری توسط پیچ هواگیری انجام میگیرد.
خرابی منبع انبساط
از شایعترین مشکلاتی که در پکیج ها به وجود می آید خرابی یا باد نداشتن منبع انبساط می باشد. خرابی منبع انبساط از دیگر علت های افت فشار پکیج می باشد. لازم به ذکر است که خرابی منبع انبساط باعث افزایش فشار نیز در پکیج های دیواری می گردد
تجمع رسوبات در قطعات پکیج
رسوب املاحی مانند آهک، کلسیم و گچ در قطعات و لوله های پکیج دیواری باعث انسداد مجاری ورودی دستگاه میگردد. همین امر سبب نوسانات فشار از جمله کاهش و افزایش افت فشار در پکیج های دیواری خصوصا در حالت زمستانه آن می گردد.
تجمع رسوبات در پکیج ها علاوه بر ایجاد نوسانات فشار، عدم گرم شدن آب و یا طولانی شدن مدت زمان گرم شدن آب را به همراه دارد. برای رفع این مشکلات دستگاه پکیج خود را هر شش ماه یا یک سال یک بار رسوب گیری نمائید.
خرابی شیر پر کن علت افت فشار پکیج
از رایج ترین علت افت فشار پکیج دیواری خرابی شیر پرکن پکیج می باشد. وظیفه ی این قطعه تخلیه بار اضافی و کاهش فشار سیستم می باشد. اگر میزان فشار پکیج از 0.7 تا 1.5 بیشتر یا کمتر گردد آب اضافی به وسیله ی شیر اطمینان پکیج از مدار خارج میگردد. لازم به ذکر است که خرابی شیر پر کن علاوه بر افت فشار در پکیج، افزایش فشار در پکیج را نیز به همراه دارد.