پکیجها به عنوان سیستم گرمایشی مستقل ساختمانها انواع مختلفی دارند. این نوع سیستم گرمایشی براساس معیارهای مختلفی از جمله محل نصب، تعداد مبدلها، محفظه ی احتراق و نوع سوخت مصرفی تقسیم بندی میشوند.
تنوع در پکیجها موجب انتخاب پکیج مناسب برای محیط مد نظر شما می گردد. بنابراین با داشتن اطلاعات کافی در مورد انواع پکیجها می توانید پکیج مناسب را انتخاب نمائید. در این مقاله سعی نمودیم تا به معرفی و مقایسه انواع پکیج ها بپردازیم، لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
برای یادگیری عیب یابی و تعمیر انواع پکیج های دیواری و زمینی در دوره آموزش تعمیرات پکیج شرکت نمائید و مدرک فنی و حرفه ای و رسمی و بین المللی دریافت نمایئد.
انوع پکیج ها کدامند؟
همانطور که گفتیم پکیج ها بر اساس پارامترهای مختلفی تقسیم بندی میشوند که یکی از این فاکتورها تقسیم بندی آن ها بر اساس محل نصب می باشند. بر اساس محل نصب پکیج ها به دو دسته پکیج های دیواری و زمینی تقسیم می گردند. در ادامه هر دو را معرفی می نمائیم.
انواع پکیج ها براساس محل نصب
جهت مقایسه انواع پکیج دیواری ابتدا پکیجها را از نظر محل نصب مقایسه می نمائیم. به طور کلی پکیجها از نظر محل نصب به دو دسته پکیج دیواری و زمینی و ایستاده تقسیم می گردند.
پکیج دیواری
همانطور که ار نام پکیج دیواری مشخص است، محل نصب اینگونه پکیج ها روی دیوار می باشد. به دلیل طراحی زیبا و اشغال فضای کم، پکیج های دیواری بین مردم محبوبیت ویژه ای پیدا نموده است. این نوع پکیجها دارای دودکش دوجداره جهت خروج آلاینده های حاصل از سوخت پکیج و رسانیذن اکسیژن به پکیج می باشند. پکیجهای دیواری فاقد مخزن آبگرم می باشند و اگر استفاده از آبگرم مصرفی طولانی گردد احتمال سرد شدن رادیاتورها به دلیل نبود مخزن وجود دارد.
پکیج زمینی
یکی از انواع پکیجها، پکیج زمینی است که توان و قدرت آن نسبت به پکیج های دیواری بسیار بیشتر می باشد. محل قرار گیری این پکیج ها در زیر زمین یا پارکینگ ساختمانها می باشند. به دلیل اشغال فضای بیشتر پکیج های زمینی نسبت به پکیجهای دیواری از آن ها کمتر در ساختمانها استفاده میگردد. پکیج های زمینی دارای سر و صدای بسیار زیادی می باشند و همین امر نیز سبب استفاده کمتر از آنها شده است. از آنجایی که پکیج های زمینی دارای قدرت و توان بسیار بالای هستند برای استفاده در ساختمان های بزرگ و ویلایی مناسب می باشند.
پکیج ایستاده
پکیجهای ایستاده تلفیقی از پکیج های دیواری و زمینی است و مناسب فضاهایی با زیر بنای بالای 500 متر می باشد، همچنین استفاده از این پکیج نسبت به پکیجهای دیواری و زمینی رواج کمتری دارد.
مقایسه انواع پکیج دیواری بر اساس تعداد مبدل
پکیج دیواری یک مبدله
امروزه پکیج های تک مبدله کاربرد کمتری دارند. این نوع پکیجها نسبت به پکیج های دومبدل رسوب بیشتری میگیرند؛ بنابراین نیاز به سرویس سالانه دارند. پکیج های تک مبدله بین شعله و آب دارای تنها یک مبدل می باشند. پکیجهای تک مبدله به دلیل درگیر نبودن پمپ در تابستان اصطحلاک کمتری نسبت به پکیج های دو مبدله دارند و همچنین آب گرم مصرفی را سریعتر در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد.
پکیج دیواری دو مبدله
در پکیج های دو مبدله از دو مبدل یکی اصلی و دیگر مبدل صفحه ای استفاده می گردد. رسوب گیری در پکیج های دو مبدله نسبت به پکیجهای تک مبدله کمتر می باشد. این نوع پکیج آب گرم مصرفی یکنواختی را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد. یک مبدل آب گرم مصرفی را تامین می نماید و مبدل دیگر آب گرم شوفاژ را تامین می نماید.